Behandelingen  
 

welkom

nieuws

behandelingen

technieken

prijslijst

certificatie

trivia

privacy

contact

 

 

 

 

 

Algemeen:
ik werk met een nattechniek frees motor, waardoor u vrijwel pijnloos wordt behandeld. Nattechniek houdt in dat er een nevel uit het handstuk komt waar de frees inzit. Deze methode geeft een aangenaam verkoelende nevel tijdens het frezen van de nagels en de eeltplekken. Tevens voorkomt het dwarrelende stofdeeltjes in de werkruimte, wat ongezond is voor luchtwegen en ogen. Hygiëne is bij medisch pedicuresalon “Hellen” heel belangrijk. Er wordt gewerkt volgens de HAM-code. HAM staat voor Hygiëne, Arbo en Milieu. De HAM-code is speciaal samengesteld voor de voetverzorgingsbranche. Het houdt onder andere in, dat wanneer er een mesje nodig is om eelt te verwijderen, dat per behandeling een nieuw mesje wordt gebruikt. Volgens de HAM-code voor de voetverzorger worden alle instrumenten na iedere behandeling grondig gereinigd en ultrasoon gedesinfecteerd.

 
 

Een volledige behandeling bestaat uit:

 • voeten desinfecteren,
 • nagels knippen en frezen
 • eventueel eelt, likdoorns, kloven verwijderen
 • Mycose- en/of ingroeiende nagels behandelen
 • Nagels reinigen.
 • Behandelde plekken drukvrij leggen
 • Voeten incremen
 
Deelbehandeling: likdoorn verwijderen
Een likdoorn die ook wel en eksteroog, clavus of een eeltpit wordt genoemd, is een pijnlijke aandoening. Het is een aandoening waarbij eelt naar binnen keert met een zwarte harde kern tot gevolg. Je kunt een likdoorn herkennen aan een plek van eelt, van enkele millimeters tot soms wel een centimer groot. Als je een likdoorn hebt, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf.
 
Risicopatiënten:
Screenen
Dit houdt in: blauwdrukken maken, gevoel screenen, inspectie huid en nagels, controle van de doorbloeding en een schoenonderzoek. Hierbij is de samenwerking met de podotherapeut, huisarts en praktijkondersteuner belangrijk.U wordt behandeld met de allernieuwste apparatuur.
 
De diabetische voet:  

Ruim 10% van alle mensen met diabetische klachten heeft complicaties aan de voeten. Extra aandacht voor uw voeten is dan nog belangrijker. Bij uw bezoek aan Medisch Pedicuresalon Hellen zal er regelmatig een verkorte screening plaatsvinden, om zo eventuele complicaties tijdig te onderkennen en te behandelen. Als u diabetes heeft is het belangrijk om op onderstaande verschijnselen te letten:

 • een doof gevoel in de voeten;

 • pijn in de benen tijdens het lopen;

 • nieuwe eelt plekken;

 • ongevoeligheid voor warmte of kou;

 • verkleuring van de huid (wit, blauw, rood);

 • wondjes die u niet heeft opgemerkt;

 • een koud aanvoelende huid;

 • gevoeligheid bij lichte druk;

 • tintelingen/krampen in de voeten of onderbenen.

De reumatische voet:

Mensen met reuma ontdekken hoe belangrijk hun voeten zijn , of je nu jong of ouder bent je kunt een vorm van reuma krijgen. Het is een aandoening aan het bewegingsapparaat, die niet het gevolg is van een trauma, neurologische aandoening of een aangeboren afwijking. De bekendste groepen zijn:
- artritis in de volksmond ontstekingsreuma;
- artrose, in de volksmond slijtage;
- weke delen reuma buiten de gewrichten in de spieren, pezen, banden en slijmbeurzen.


Reuma wordt gekenmerkt door ontstekingen, aanhoudende pijn in de gewrichten, pijn in de spieren en pezen, vermoeidheid en moeite met bewegen. Veel reumatische aandoeningen hebben een grillig verloop, maar er zijn ook reumatische aandoeningen die weinig klachten geven. Kenmerken van de reumatische voet zijn:

- pijn bij staan en lopen;

- veranderingen van de stand van de voet;

- door druk en wrijving ontstaan pijn, wondjes en eeltplekjes;

- tenen groeien scheef of over elkaar heen. Hamertenen, klauwtenen, likdoorns en eeltplekken;

- de voorvoet wordt breder. Dat kan komen door drukplekken, het ontstaan van slijmbeursontstekingen en botvervorming;

- oedeem, vocht in de voeten;

- neuropatische klachten zoals gevoelsverlies, stekende pijn, brandend gevoel ten gevolge van samendrukking;

- zwelling van de gewrichten van de voet en de enkel.

 

De meeste zorgverzekeringen hebben bij hun aanvullende verzekering een vergoeding voor de geregistreerde pedicure bij reuma opgenomen. Medisch Pedicuresalon ‘’Hellen’’ staat geregistreerd in het ‘’kwaliteitsregister pedicure’’ dus u kunt de rekening naar uw zorgverzekering sturen. Waarom naar de pedicure? Ondanks preventieve maatregelen, zijn problemen bij de reumatische voet op de lange termijn helaas niet altijd te voorkomen. Behandeling en advies van een gespecialiseerde pedicure is dan gewenst. Ook kan vilttherapie of een orthese gemaakt worden voor afwijkende teenstanden en/of drukplekken worden ontlast, er wordt gekeken naar contra indicaties.

 
Voetreflexologische behandeling
Voetreflexologie is een specifieke massage op beide voeten. Het stimuleert de doorbloeding, lymfe- en energiedoorstroming en verbetert het immuun systeem. De gezondheid wordt hersteld waardoor onder andere klachten als hoofdpijn, stress, darmproblemen en vermoeidheid sterk verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Bovendien werkt voetreflex zone massage altijd ontspannend. Ook tijdens de zwangerschap is het een goede ondersteuning!