Certificatie  
 

welkom

nieuws

behandelingen

technieken

prijslijst

certificatie

trivia

privacy

contact

 

 

 

 

 

Provoet
Professionele en gediplomeerde pedicures zijn herkenbaar aan het ProVoet-logo. Pedicures aangesloten bij ProVoet zijn altijd gediplomeerd en op de hoogte van actuele ontwikkelingen in hun vak. ProVoet is de landelijke brancheorganisatie voor pedicures en bevordert de kwaliteit van voetverzorging en van het beroep pedicure in Nederland.
De medisch pedicure

De medisch pedicure is breed opgeleid en kundig in het behandelen van alle voeten. Zij behandelt voeten die intensief gebruikt worden door werk en/of sport. Zij behandelt tevens voeten van mensen met diabetes, reuma en voeten van personen die door het ouder worden of bepaalde ziektes en/of medicijngebruik extra risico lopen. Een medisch pedicure beschikt over technieken als nagelbeugeltechniek om een ingroeiende nagel te behandelen en kan beschadigde nagels repareren d.m.v. een gel- of acryl techniek. Verder kan ze behandelde plekken drukvrij leggen d.m.v. vilt techniek en/of een op maat gemaakte orthese (twee componenten materiaal van siliconen). In de loop der jaren heeft het beroep pedicure zich steeds verder verdiept. Door wetenschappelijk onderzoek is geconstateerd dat personen met reuma, diabetes mellitus, parkinson, kanker, ouderen en dementie gespecialiseerde voetverzorging nodig hebben. Medisch pedicures moeten zich daarvoor
regelmatig scholen om hun kennis op peil te houden. De status hiervan staat geregistreerd in het KRP (Kwaliteits Register voor Pedicures). Indien nodig is er samenwerking met de huisarts, de diabetes verpleegkundige, de podotherapeut of een andere discipline.

Kwaliteitsregister

Medisch pedicuresalon “Hellen” is geregistreerd in het
Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP).