Technieken  
 

welkom

nieuws

behandelingen

technieken

prijslijst

certificatie

trivia

privacy

contact

 

 

 

 

 

Het plaatsen van een nagelbeugel bij een ingroeiende nagel
De meest moderne, medische techniek om ingegroeide teennagels snel en succesvol te verhelpen is het BS-Spange systeem. De beugel zelf is een dunne smalle strip bestaande uit een laag met glasvezelversterkte kunststof. Deze wordt overdwars op de nagel gelijmd. Hierdoor neemt de BS-Spange de kromming aan van de nagel. Doordat de beugel weer terug wil naar de oorspronkelijke vorm, worden de zijkanten van de nagel gelift. Hierdoor zal je direct merken dat de pijn minder wordt, dan wel geheel is verdwenen. Na meerdere beugelapplicaties is de nagel gecorrigeerd en gezond. BS-Spange is ideaal voor:
Ingegroeide teennagels
Ontstoken ingegroeide teennagels
Likdoorns in de nagelplooi
Droge granulation
Geschikt voor diabetisch en reumatische voet
 
Orthese, het drukvrij leggen van een pijnlijke plek
Een orthese is een op maat gemaakt antidruk stukje om een likdoorn op of tussen de tenen te ontlasten. Het voordeel daarvan is dat dit stukje s morgens tussen de tenen wordt aangebracht en s avonds weer weggehaald kan worden. Een orthese heeft een lange levensduur.
 
Reparatie van een schimmel-of beschadigde nagel, kunstnagel, gel lak
Bij een schimmel- of beschadigde nagel bestaat er een mogelijkheid om een gelnagel ter reparatie te plaatsen. Een gelnagel geeft een mooi glad nageloppervlak en kan gelakt worden met nagellak. Op foto 3 is een transparante gel aangebracht omdat dan de staat van de schimmel gevolgd kan worden. Op foto 4 is een gellak toegepast die de nagel camoufleert.